Udostępnij
Myślałem, że kielecki rynek burgerowy mnie nie zaskoczy. Myliłem się. Dzisiaj nasze nogi (albo żołądki) powiodły nas do Hollywood Grill & Bar. Kiedyś nazwa ta kojarzyła mi się jednoznacznie z sąsiadującym klubem ale do dziś…
Lokal mieści się przy ulicy Wesołej i wystrojem sprawia wrażenie bardzo estetycznego. Niezła tapeta stylizowana na wycinki gazet i obrusy dają dobry efekt. Menu rozbudowane. Zawiera 16 burgerów ale dla „kurczakolubnych” też znajdzie się kilka pozycji. Ceny burgerów od 15 do 18 zł a Coli – 4 zł. Jedna pozycja z menu jest z frytkami (do innych można je dołożyć za dopłatą). Zanim opiszę burgery, napiszę co je wyróżnia moim zdaniem. Są to składniki. Standardem jest, że składniki są świeże i smaczne, natomiast tutaj idealnie współgrają one z całością. Pomimo obecności sosu, to nie on jest główną nutą smakową. Każdy ze składników daje coś do całości. Burgery nie są wysokie lecz duże. Opiekane bułki zamawiane z piekarni i dobrze wysmażone 200 g mięsa wraz z wyszukanymi składnikami stawiają Hollywood Grill & Bar wysoko w mych ocenach. Cztery burgery, które wzięliśmy pod lupę:
Utah Burger (17 zł) – wołowina, szpinak, jajko sadzone, cebula, boczek, pomidor, cheddar, sos pomidorowy i czosnkowy. Gdyby bekon był lekko mocniej wysmażony, to byłby idealny.
Texas Burger (17 zł) – wołowina, camembert, żurawina, roszponka, cebula, sos BBQ.
American Burger (18 zł) – wołowina, warzywa, ser i pikle w zestawie z frytkami i sałatką Coleslaw.
Kolorado Burger (18 zł) – wołowina, suszone pomidory, gorgonzola, orzech włoski, roszponka, sos czosnkowy i pomidorowy. Mój faworyt. Mieszanka smaków orzechów, mięsa i dodatków dała super efekt.