Udostępnij
Chyba każdy lubi czasem zjeść kanapkę. Czy to z chleba jasnego, czy ciemnego lub ziarnistego to dobra kanapka potrafi uratować nas w walce z małym głodem. Dzisiaj proponuję pomysł na pastę do kanapek, której podstawą jest składnik przez wielu nie lubiany – wątróbka. Ja osobiście wątróbki nie lubiłem przez wiele lat, ale teraz nie mam problemu z jej jedzeniem. Pasta z wątróbki to szybka i smaczna przekąska.
Do zrobienia pasty potrzebował będziecie:
- wątróbka (około 20 dkg)
- zielona pietruszka
- kolendra (ziarna i liście)
- mięta
- chilli
- 1 mała cebula
- sól
- pieprz
- oliwa
Składniki mieszamy i przysmażamy na patelni. Drugim, a zarazem ostatnim krokiem jest wrzucenie ich do blendera i zrobienie pasty. Po posmarowaniu kanapek można posypać czosnkiem niedźwiedzim, rzodkiewką albo czarnuszką.