W swoim życiu spotkałem się z dwoma zasadniczymi rodzajami śniadań. Śniadania słodkie  (rogali, dżem, miód, owoce) i pozostałe (kanapki, ser, wędliny, jajka, kiełbaski). Proponuję jakąś odmianę w tym drugim modelu. Oprócz mięsa lubię tez jajka w różnych postaciach. Czy to jajecznica, omlety, sadzone, na twardo, na miękko to po jakimś czasie mogą się znudzić. Jeżeli macie bułki kajzerki, jajka, szczypiorek, masło i w zależności od upodobań pomidora, ser i wędlinę to spróbujcie. Jest to wariacja na temat jajecznicy, jajka w majonezie i sadzonego 🙂

Wystarczy wydrążyć środek w bułkach, wbić jajka, kawałek masła i zapiec w piekarniku. Powinien on mieć temperaturę około 150-160 stopni – przy większej bułki się przypalą zanim jajko się zetnie. Oprócz jajka i masła do środka dodać można ser, szynkę lub warzywa. Po wyjęciu dodajcie szczypiorek. Ja dodałem również majonez. Ciekawa odmiana.

jajka jajka jajka jajka